Thanks 4 make my day (= #2

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH

## Good friends are like stars, You don't always see them, but you know there are always there.##

  My life was a mess at that moment.. my world is nothing just a pieces of dust.. there's nothing here n i felt like i'm all alone in this big world... dalam keadaan yang seperti itu, kawan amatlah diperlukan ...
ak tau ak nie bukan kuat sangat nk hadapi semua ujian yang DIA bagi kat ak ... why la i did such a silly dumb mistake on that particular a piece of paper? i felt like i'm nothing but a loser and useless... i really can't make it right at the first place and have to repeat it for another time to get the correct way.

  Biasalah manusia itu seringkali melakukan kesilapan, x kira besar atau kecil, salah tetap salah.. Bila dah buat tu, kite kne la bertanggungjawab kan ? as a result, I've to be responsible of what I have done. Ak tau, Allah tu adil, sangat adil n ak x boleh la berterusan cakap knp la ak diuji sebegini, or why la i did such a silly mistake on that particular piece of  paper kan ??? what i have to do right now is to face the reality n be strong. Saat2 susah mcm nie, ak masih bernasib baik sebabnya, ak masih ada kawan yang sentiasa menolong ak... ada dgn ak bla tetibe ak jadi mcm cengeng, terlampau cengeng... asyik nk nangis.. thanks guys... korang punya words do comfort me.. i appreciate that.

  Dalam Quran pun ada cakap kan, " Sesungguhnya, bersama kesulitan, ada kemudahan "
Ak admit semua tu,... mmg la ak xdapat apa yang ak nak...bila ak dah buat kesilapan tu, ak kne tanggung n ak mmg x boleh nk padam kesalahan tu...  Bukan kah tujuan masalah ataupun ujian yang datang menimpa kita tu tandanya untuk membetulkan kesalahan kita??? Jadinya, kita kne bersangka baiklah kat DIA, walaupun si merah bertanduk dua tu sentiasa menghasut kita luar dan dalam n buat kita jadi tersangat hopeless... macam tu jugak la yg jadi kat ak nie... ap yang ak asyik buat time tu,? nangis je yg mampu ak lakukan ... sedih sangat time tu... smpai nk suicide pun ye gak tp as a muslim, i know my limitation n i will never do that stupid thing. it's cruel ok... u r mean to urself! 

  In short, i do want to dedicate the song by najwa latiff to all of u ... thank u so very much for standing beside me whenever i need someone to cry on the most! u guys are totally awesome... ak x tau apa akan jadi kat ak kalau ak xdapat sokongan moral dari korang.. yes i know i still have ALLAH by my side but dear, i do need someone to comfort me...

video
Najuha,Sabrina,Hanisah,Amir n Khuzairi, thanks a lot for being here when i need ur support.

When you expect the best and you just get average, thank God you don't get the worst.
~ Just remember, ALLAH is not cruel n He will not going to burden u with problems, He wants to show you the right path n wants to shape ur character.
~  " Dan janganlah kamu (merasa) lemah, dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (darjatnya) jika kamu orang yang beriman."
~ Beruntung pada mereka yang diuji oleh ALLAH, sebabnya, mereka adalah insan yang terpilih untuk dilihat setinggi mana kesabaran dan ketabahan hatinya dalam menghadapi ujian yang mencabar. Bertuah kerana ALLAH itu sedang melihat dan mereka tahu mereka bukan berseorangan (=

P/s: Maaf.. pengucapan yang terbaik yang patut ak hulurkan skrg, 
exam dah lpas, cti menjemput,test menanti, all the best n enjoy the holiday(=

~okay,i'm off~

No comments:

Post a Comment