kamu dalam lagu

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH

## Adakalanya lirik itu mampu membuatkan kita termenung untuk seketika,mengalirkan airmata atau membuatkan kita tretawa. ##

  I'm about to forget him.. thanks friend for helping me to forget that particular guy. Thanks for the support and keep on encourage me to forget him and find another guy to fall in love with. 
I'm not going to talk much because i want to hears a song that keep on reminding me to that particular guy n sometimes do hurt my feeling.

pernah je post lagu nie dlm entry lama, tp tetibe nk post ag =.='

yup2 lagu nie dah lama sangat n sekarang mnjadi ost Cinta Buat Emelda. Lagu nie sangat mendalam maksudnya untuk ak .. ak akan terleka sat bila dga lagu nie ... kesian betol tp ak suka! my fav..
ouh ye, i got another song..


i thought this song is about best friend but not!it's love between them

ok la, i should end it here...sorry for everything.

~ "(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang- orang (yang jahat) mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia. (24:26).
~ Friends.. thanks a lot for not leaving me whenever i have my difficulties to go through. (=

P/s: Holiday is totally awesome walaupun duk kat umah jer.. apa yg ak pk selama dok sana, x jadi pun .. thanks mum n dad.. love u damn much!

~okay,i'm off~

Thanks 4 make my day (= #2

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH

## Good friends are like stars, You don't always see them, but you know there are always there.##

  My life was a mess at that moment.. my world is nothing just a pieces of dust.. there's nothing here n i felt like i'm all alone in this big world... dalam keadaan yang seperti itu, kawan amatlah diperlukan ...
ak tau ak nie bukan kuat sangat nk hadapi semua ujian yang DIA bagi kat ak ... why la i did such a silly dumb mistake on that particular a piece of paper? i felt like i'm nothing but a loser and useless... i really can't make it right at the first place and have to repeat it for another time to get the correct way.

  Biasalah manusia itu seringkali melakukan kesilapan, x kira besar atau kecil, salah tetap salah.. Bila dah buat tu, kite kne la bertanggungjawab kan ? as a result, I've to be responsible of what I have done. Ak tau, Allah tu adil, sangat adil n ak x boleh la berterusan cakap knp la ak diuji sebegini, or why la i did such a silly mistake on that particular piece of  paper kan ??? what i have to do right now is to face the reality n be strong. Saat2 susah mcm nie, ak masih bernasib baik sebabnya, ak masih ada kawan yang sentiasa menolong ak... ada dgn ak bla tetibe ak jadi mcm cengeng, terlampau cengeng... asyik nk nangis.. thanks guys... korang punya words do comfort me.. i appreciate that.

  Dalam Quran pun ada cakap kan, " Sesungguhnya, bersama kesulitan, ada kemudahan "
Ak admit semua tu,... mmg la ak xdapat apa yang ak nak...bila ak dah buat kesilapan tu, ak kne tanggung n ak mmg x boleh nk padam kesalahan tu...  Bukan kah tujuan masalah ataupun ujian yang datang menimpa kita tu tandanya untuk membetulkan kesalahan kita??? Jadinya, kita kne bersangka baiklah kat DIA, walaupun si merah bertanduk dua tu sentiasa menghasut kita luar dan dalam n buat kita jadi tersangat hopeless... macam tu jugak la yg jadi kat ak nie... ap yang ak asyik buat time tu,? nangis je yg mampu ak lakukan ... sedih sangat time tu... smpai nk suicide pun ye gak tp as a muslim, i know my limitation n i will never do that stupid thing. it's cruel ok... u r mean to urself! 

  In short, i do want to dedicate the song by najwa latiff to all of u ... thank u so very much for standing beside me whenever i need someone to cry on the most! u guys are totally awesome... ak x tau apa akan jadi kat ak kalau ak xdapat sokongan moral dari korang.. yes i know i still have ALLAH by my side but dear, i do need someone to comfort me...

video
Najuha,Sabrina,Hanisah,Amir n Khuzairi, thanks a lot for being here when i need ur support.

When you expect the best and you just get average, thank God you don't get the worst.
~ Just remember, ALLAH is not cruel n He will not going to burden u with problems, He wants to show you the right path n wants to shape ur character.
~  " Dan janganlah kamu (merasa) lemah, dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (darjatnya) jika kamu orang yang beriman."
~ Beruntung pada mereka yang diuji oleh ALLAH, sebabnya, mereka adalah insan yang terpilih untuk dilihat setinggi mana kesabaran dan ketabahan hatinya dalam menghadapi ujian yang mencabar. Bertuah kerana ALLAH itu sedang melihat dan mereka tahu mereka bukan berseorangan (=

P/s: Maaf.. pengucapan yang terbaik yang patut ak hulurkan skrg, 
exam dah lpas, cti menjemput,test menanti, all the best n enjoy the holiday(=

~okay,i'm off~

Mimpi itu indah, berangan itu seronok.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH

## Tidak salah kalau kita berangan mimpikan sesuatu yang mungkin bukan milik kita dalam alam realiti. ##

  Kadang kadang tu apa yang kawan kita cakap,opinion yang dia bagi, kita kne terima. Mmg la kne filter all the stuff before u accept n apply the whole idea into ur life kan but sometimes, they see ur inner side more rather than u expext ok. Bukan kita yang nilai diri kita walaupun hanya kita jer yang tau sapa kita yang sebenarnya kan but kita hidup dalam dunia nie bukan sorang, nk x nk kte kne terima apa yang org lain dok cakap pasal kita.

  Ada masa tu, kami ramai2 duduk satu meja n si dia mula bagi ak advice for me to move on. Alasan dier sangat mudah. Ak xda apa pun hubungan yg istimewa melainkan kwn semata n sangat mudah untuk ak melupakn rasa ak kat dia n beralih pada org lain n yeahhh ak sdg berusaha la kowt skrg nie. hehe. ak dah boleh terima kenyataan yang kami hanya mampu menjadi kwn yg sangat baik tapi bukan pasangan yg bercinta. X kesah la . yg penting, ak masih boleh berkawan ngan dia.

   Tapi kan, untuk move on ngan si dia yg sorang lagi tu mungkin nanti la kowt sbb ak masih anggap dier kawan n x lebih dari tu setakat nie walaupun ak pernah simpan rasa kat dia. Ahhh... whatever it is, ap kata u guys dgar lagu nie n baca lyric dia....
kan best, kalau ada org bagi lagu nie kat i, serious terharu sesangat!!!! mcm nk senyum untuk selamanya n asyik nk ingatkan dier jer... hehehee,,, ok stop dreaming but heyy x salah kan nk berangan kalau ad org bg lagu nie, mcm sweeeeettttt sangat lagu nie... ermmmm 
*ak hanya mampu berangan je la*




~ Iman manusia itu sangat nipis senipis kulit bawang. Sebab itu kita perlu sentiasa berusaha untuk mempertingkatkan keimanan kita supaya iman kita tidak akan terkoyak.~
~Jangan pernah mengalah apabila kita dilanda masalah sebabnya, kita bukan sorang yg perlu hadapi masalah ini.Kita tidak pernah berseorangan sebabnya kita masih ada DIA yang akan sentiasa mendengar segala luahan hati dan runtunan jiwa kita. Berdolah, DIA mendengar setiap doa hambanya dann yakinlah bahawa setiap perkara yang berlaku dalam hidup itu pasti ada hikmah disebaliknya. Fikirkanlah.~

P/s : Atoyaiiiiii.... mataku sakit gilerrr nie, mcm nk cabut, siap berair ag, merah mcm buah saga! harap dapat sembuh cepat 0.0

~okay, i'm off~

Love u star..

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH

## Bintang itu cantik, nampak dekat kalau dilihat dengan mata kasar namun sayang bintang itu jauh untuk digapai apatah lagi untuk memilikinya. Oleh itu, aku disini hanya mampu untuk melihat dan memuji keindahan cahayanya nan berkelipan.##

Hai2.. selamat bersua kembali!! hehe... dah lama betul x hupdate belog ini... adoyaiiii... sory la ... x dapat cari port terbaik untuk mengonline kan diri... selama harinie sy nie curik2 saja ... bila kawan tu tdo, sy curik sekejap beruk dier... ada la dalam setengah jam then out.. shian2... arinie kat rawang, internet pun mcm laju.. apa ag.. online sajorh... hoohooo..

Xnak cakap bebanyak walau dalam otak nie pnoh ngan apa yang patut diberitahu. Sometimes, ada masa kita perlu remain silent kan? so i think i do want to keep it shut rather than expose it. Huuuu no matter what it is, please enjoy the song here by yuna- terukir di bintang- apa yg sy nk cter mgkn ada dalam lirik lagu nie la kowt, heheh... enjoy k.



~ Adele ada pesan kat sy yg I have to find SOMEONE LIKE YOU.. hehe~
~ Hey kawan, jgn risau la, as long as you being my friend, that's enough la. sy xkan minta lebih pnyer, jgn risau. Our relationship will remain as friends till the end ^__^ ~
~ Shoot for the Dean's list!!! nk biasiswa, mcm x bpe nk tahan pulak nk bayor pt nie, haish! ~
~ Remember!! prayer is an ultimate weapon. So don't forget to pray.. (= ~

P/s : Sy nk jumpa kapten nt.. waa best2!!

~okay, i'm off~